Τα 5 λάθη στην επισκευή του αυτοκινήτου που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά.

0

-Παραμέληση απλής συντήρησης και αλλαγής λαδιού και φίλτρων

Υπάρχουν μερικές απλές, αλλά σημαντικές, εργασίες επισκευής και συντήρησης που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σε προσιτή τιμή – προτού αυτές οι μικρές επιδιορθώσεις γίνουν σημαντικές επισκευές. Για παράδειγμα, η παράλειψη αλλαγής λαδιού και φίλτρου περιοδικά θα αυξήσει τους ρύπους και θα μειώσει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα. Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να σημαίνει αντικατάσταση κινητήρα.

Δεν ζητάτε να σας δείξουν τα αλλαγμένα ανταλλακτικά

Ζητώντας να δείτε τα ανταλλακτικά, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποιες εργασίες έγιναν στο αυτοκίνητό σας και η επικοινωνία με τον μηχανικό σας θα είναι ευκολότερη στο μέλλον.

Αποτυχία  επικοινωνίας με τον μηχανικό σας

Όσο καλύτερα μπορείτε να κοινοποιήσετε τα προβλήματα που παρουσιάζει το αυτοκίνητό σας, τόσο πιο εύκολο είναι ο μηχανικός να διαγνώσει και να διορθώσει το πρόβλημα. Σημειώστε τι ακούτε , βλέπετε και μυρίζετε και διατηρήστε ένα αρχείο με το πότε ακριβώς εμφανίζονται τα προβλήματα (για παράδειγμα, όταν φρενάρετε ή όταν οδηγείτε με συγκεκριμένη ταχύτητα) και μοιραστείτε το με το μηχανικό σας. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε μία στοχευμένη επισκευή στο αυτοκίνητο σας.

Οδήγηση με ελλιπώς φουσκωμένα ή φθαρμένα ελαστικά

Ορισμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενδέχεται να οδηγούν ελαστικά που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά, ίσως επειδή δεν σκέφτηκαν να τα ελέγξουν ή ίσως επειδή δεν έχουν το χρόνο ή τα χρήματα για να το κάνουν. Η σωστή συντήρηση μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Επιπλέον, διατηρώντας τα ελαστικά σας φουσκωμένα στη σωστή πίεση θα αποφύγετε ακριβές ζημιές σε άλλα εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας ή ένα ατύχημα..

-Αγνοώντας τα συμπτώματα

Ποτέ μην αγνοείτε ένα επίμονο σύμπτωμα με το αυτοκίνητό σας. Η προσοχή στα συμπτώματα του αυτοκινήτου σας θα μπορούσε όχι μόνο να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ένα σημαντικό πρόβλημα αλλά και να αποφύγετε δυνητικά σοβαρά ζητήματα ασφάλειας. Επιπλέον θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα από ενδεχόμενες βλάβες.

Αντώνης Μπούπαλης

Συνεργείο Renault, Citroen, Peugeot

Leave A Reply

Your email address will not be published.