Απαλλαγείτε από πονοκεφάλους και ημικρανίες με βελονισμό

0

Οι έντονοι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που δυσκολεύουν καθημερινά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας τις καθημερινές τους δραστηριότητες οι περισσότεροι καταφεύγουν στη λήψη αναλγητικών. Όταν όμως ο πόνος κάνει την εμφάνισή του 2 με 3 φορές  την εβδομάδα ή ακόμη χειρότερα σε καθημερινή βάση, τότε οδηγούνται στην υπερκατανάλωση αναλγητικών με την επιβάρυνση που συνεπάγεται αυτό για τον οργανισμό τους.

Η ακριβής αιτία τόσο του χρόνιου πονοκεφάλου όσο και της ημικρανίας δεν είναι σαφής. Ωστόσο ενοχοποιούνται πολλοί παράγοντες όπως :

  • η κόπωση
  • το άγχος
  • η έντονη σωματική άσκηση
  • η υψηλή αρτηριακή πίεση
  • η υπερβολική πρόσληψη αλατιού
  • η κατανάλωση αλκοόλ
  • η έλλειψη ύπνου
  • οι αρνητικές σκέψεις
  • διάφοροι ψυχογενείς παράγοντες

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στις εναλλακτικές θεραπείες για να μπορέσουν να αποφύγουν τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Μια από αυτές είναι και ο βελονισμός, ο οποίος κερδίζει ολοένα έδαφος τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι είναι εξίσου αποτελεσματικός με τη φαρμακευτική αγωγή, είναι τελείως ανώδυνος και δεν υπάρχει κίνδυνος παρενεργειών σε αντίθεση με την υπερβολική χρήση αναλγητικών η οποία ενδέχεται να επιδεινώσει την κατάσταση.

Πως λειτουργεί ο βελονισμός:

Ο βελονισμός έχει ως στόχο όχι μόνο να εξαλείψει τον πόνο αλλά και να ρυθμίσει τη “μπλοκαρισμένη” ροή της ενέργειας του οργανισμού έτσι ώστε να μειώσει στο ελάχιστο το άγχος που είναι ένας από τους κύριους ενοχοποιητικούς παράγοντες. Κατά την εφαρμογή του προκαλεί την παραγωγή ενδορφίνης και άλλων νευροχημικών ουσιών προκαλώντας αναλγησία και ευφορία.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι ασθενείς που επέλεξαν ως θεραπευτική λύση το βελονισμό μείωσαν περίπου στο 20% τη χρήση αναλγητικών και δεν χρειάστηκε να απέχουν από την εργασία τους λόγω του έντονου πονοκεφάλου.

Ο βελονισμός μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και προληπτικά με στόχο να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης του προβλήματος.

Όταν γίνεται από εξειδικευμένο βελονιστή μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και να καταστεί ιδιαίτερα ευεργετικός απαλλάσσοντας σας από τους χρόνιους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.physiatros-velonistis.gr

Leave A Reply

Your email address will not be published.