Ισχιαλγία: Σε τι μπορεί να οφείλεται;

0

Σας ταλαιπωρούν συχνά πόνοι στην περιοχή των γοφών; Ένα σημαντικό ποσοστό κυρίως του γυναικείου πληθυσμού αντιμετωπίζει τέτοιου είδους χρόνιους πόνους. Φυσικά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κατάσταση πρέπει να εντοπίσουμε την αιτία που την προκαλεί, αφού λάβουμε υπόψιν μας παράγοντες όπως η ηλικία, ο σωματότυπος και το πόσο δραστήριο είναι το άτομο που πάσχει.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες πόνου στους γοφούς;

  • Μια από τις πιο συχνές αιτίες εκδήλωσης πόνου σε αυτή την περιοχή είναι η αρθρίτιδα και πιο συγκεκριμένα η οστεοαρθρίτιδα. Σε αυτή την περίπτωση ο πόνος αντανακλά περισσότερο στο μπροστινό μέρος.
  • Μια άλλη αιτία είναι τα καταγμάτα στο ισχίο. Προκαλούνται συνήθως σε ηλικιωμένες γυναίκες και πιο συχνά σε εκείνες που πάσχουν από οστεοπόρωση. Σε αυτήν την περίπτωση ο πόνος είναι έντονος όταν το άτομο σηκώνεται, η στέκεται.
  • Και η τενοντίτιδα μπορεί να προκαλέσει πόνο στον γοφό. Η τενοντίδα είναι αποτέλεσμα φλεγμονής ή υπερβολικής χρήσης των τενόντων γύρω από τον γοφό που συνδέουν τους μυς με τις αρθρώσεις.
  • Η συχνότερη ίσως αιτία είναι η κήλη δίσκου. Οι δίσκοι λειτουργούν σαν μαξιλαράκια μεταξύ των σπουνδύλων, όμως με την πάροδο των ετών γίνονται πιο αδύναμοι με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η φυσικοθεραπεία;

Όταν ο πόνος είναι πιο υποφερτός και η φλεγμονή έχει υποχωρήσει το άτομο μπορεί να ξεκινήσει φυσικοθεραπείες. Μέσω αυτών αποκαθίσταται η φυσιολογική κίνηση, ενώ ταυτόχρονα το άτομο μαθαίνει πως μπορεί να προστατεύσει την άρθρωση που πάσχει κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων. Η φυσικοθεραπεία επίσης ενδυναμώνει τους μυς και τους σταθεροποιεί συμβάλλωντας την προστασία τους από μελλοντικούς τραυματισμούς.

Leave A Reply

Your email address will not be published.