Άσθμα

0

Το άσθμα είναι μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες ασθένειες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι ταλαιπωρούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Το παιδικό άσθμα παρουσιάζεται συχνότερα στα αγόρια από ότι στα κορίτσια ενώ στους ενήλικες εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες.

Τι είναι όμως αυτό που πυροδοτεί μια κρίση άσθματος;

Το άσθμα εκδηλώνεται με εξάρσεις και υφέσεις. Οι κύριοι παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν μια κρίση άσθματος είναι ο καπνός, οι ιογενείς λοιμώξεις, διάφορες αλλεργίες όπως στην σκόνη, στο τρίχωμα γάτας ή σκύλου κτλ. Τα κυριότερα συμπτώματα του άσθματος είναι  ο βήχας, η δύσπνοια, το σφίξιμο στην περιοχή του στήθους και ο συριγμός κατά την αναπνοή.

Εάν τα παραπάνω συμπτώματα σας φαίνονται οικεία τότε πιθανόν να έχετε άσθμα. Επισκεφτείτε το συντομότερο δυνατόν ένα πνευμονολόγο και εκείνος θα κρίνει εάν πάσχετε από άσθμα ή εάν πρόκειται για μια απλή αλλεργία ή κρυολόγημα. Αναλόγως τη σοβαρότητα και τη συχνότητα με την οποία εμφανίζονται τα συμπτώματα θα αποφασίσει ποια θεραπεία θα ακολουθήσετε για τον περιορισμό τους.

Αν είναι ήπιο τότε τα φάρμακα που θα σας χορηγήσει ο πνευμονολόγος θα ανακουφίσουν τα συμπτώματα και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής. Εάν όμως  τα συμπτώματα είναι σχεδόν καθημερινά τότε εκτός από τα παραπάνω φάρμακα θα χορηγηθεί και ρυθμιστική θεραπεία.

Leave A Reply

Your email address will not be published.