Δώστε τέλος στον πόνο στη μέση

0

Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε παραπονεθεί πως πονάει η μέση μας. Ο πόνος αυτός ή αλλιώς οσφυαλγία μπορεί να εκδηλωθεί ξαφνικά μετά την άρση βάρους. Από άτομο σε άτομο  διαφέρει ως προς την διάρκεια, την ένταση και την έκταση του προβλήματος.

Η οσφυαλγία μπορεί να οφείλεται σε καλοήθη μυοσκελετικά προβλήματα όπως η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, σε παθήσεις όπως η σκολίωση, οι σπονδυλόλυση, ο όγκοι, αλλά και σε παράγοντες όπως η καθιστική ζωή.

Φυσικοθεραπεία και οσφυαλγία: Στόχος της φυσικοθεραπείας είναι η μείωση του πόνου, η αποκατάσταση της κινητικότητας, η αποφυγή υποτροπών και η βελτιώση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Ανάλογα με το στάδιο της οσφυλαγίας ακολουθείται και αντίστοιχο πρόγραμμα. Στην οξεία φάση πρωταρχικό μέλημα είναι η μείωση του πόνου και της φλεγμονής με μαλάξεις, TENS, κτλ. Στο επόμενο στάδιο μέσω θερμοθεραπείας και ειδικών τεχνικών κινητοποίησης, ενδυναμώνονται οι μυς του κορμού και των κάτω άκρων και αντιμετωπίζεται η δυσκαμψία. Στην χρόνια οσφυαλγία χρησιμοποιούνται βαράκια, λάστιχα και πρόγραμμα ασκήσεων για βελτιωθεί η αντοχή των μυών.

Βελονισμός και οσφυαλγία: Ο βελονισμός είναι μια ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας τοποθετούνται λεπτές βελόνες σε διάφορα σημεία του σώματος, βελτιώνοντας εκτός από το ίδιο το πρόβλημα και την γενικότερη υγεία του ασθενούς. Πρόκειται για μια μέθοδο με αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση που προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία στο άτομο που πάσχει.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.physiatros-velonistis.gr

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.