Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός την απώλεια βάρους;

0

Ο βελονισμός μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, πάντα σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Η Λίνα Παππά Γεωργίου, ιατρός βελονιστής μας μιλά για την θετική επίδραση του βελονισμού στο αδυνάτισμα.

Ο βελονισμός:

  • Επιταχύνει τον μεταβολισμό
  • Προάγει την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος
  • Μειώνει την κατακράτηση υγρών
  • Χαρίζει ένα αίσθημα πληρότητας και μειώνει την όρεξη
  • Προλαμβάνει τα βουλιμικά επεισόδια

Μέσω αυτής της μεθόδου διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και αντιμετωπίζονται παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους όπως το άγχος.

Σημεία βελονισμού

Οι περιοχές εισαγωγής των βελόνων είναι σε σημεία του αυτιού, των άνω και κάτω άκρων και της κοιλιακής χώρας. Επιλέγονται ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το άτομο στην προσπάθειά του να χάσει βάρος, δηλαδή κατακράτηση υγρών, ορμονικές διαταραχές, ψυχολογικοί λόγοι (π.χ. μοναξιά, άγχος), διατροφικές διαταραχές κτλ.

Βελονισμός και ενδορφίνες

Οι ενδορφίνες είναι πρωτεϊνες που παράγονται στον υποθάλαμο και την υπόφυση του εγκεφάλου και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του ατόμου. Είναι γνωστές και ως ορμόνες της ευτυχίας, δηλαδή προσφέρουν ηρεμία και ένα αίσθημα ευδαιμονίας. Μέσω του βελονισμού αυξάνεται η παραγωγή αυτών των ορμονών, γεγονός που βελτιώνει την διάθεση του ατόμου και ενισχύει την ικανότητά του να χάσει βάρος.

Ωτοβελονισμός

Η τοποθέτηση βελόνων σε σημεία του αυτιού επηρεάζει την διατροφική συμπεριφορά του ατόμου, μειώνοντας την όρεξη, ρυθμίζοντας το ενδοκρινικό σύστημα και το στομάχι και παρεμβαίνοντας σε ψυχολογικούς παράγοντες όπως το άγχος.

Ηλεκτροβελονισμός

Ο ηλεκτροβελονισμός διεγείρει τα σημεία μέσω ηλεκτρικών ερεθισμάτων χαμηλής τάσης. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός και σε σημεία του σώματος όπως οι βραχίονες, όπου η απώλεια βάρους είναι πιο δύσκολη.

Συνεδρίες

Δεν υπάρχει ακριβής αριθμός συνεδριών για αδυνάτισμα. Εξαρτάται κυρίως από το πόσο βάρος επιθυμούμε να χαθεί. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως απαιτούνται περίπου 15 συνεδρίες, δυο κάθε εβδομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.velonismos-athina.gr

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.