Τα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε burger στο σπίτι!

0

Όλοι αγαπάμε τα burgers. Τίποτα δε συγκρίνεται με ένα ζουμερό μπιφτέκι μέσα σε ένα πλούσιο burger. Γιατί όμως αυτά που ετοιμάζετε στο σπίτι δεν είναι εξίσου λαχταριστά με αυτά που τρώτε έξω;

Επειδή στο μυαλό όλων πρόκειται για ένα εύκολο φαγητό δεν δίνετε την απαραίτητη προσοχή και το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί. Πάμε να δούμε μερικά λάθη που κάνουμε:

  1. Επιλογή κρέατος : Όταν δεν επιλέξετε ένα καλό κομμάτι κρέατος τα μπιφτέκια σας θα γίνουν μικρά και λασπωμένα. Καλό είναι ο κιμάς να μην είναι τελείως άπαχος. Η αναλογία 80% άπαχο κρέας και 20% λίπος είναι η ιδανική.
  2. Η σχάρα : Για να ξεκινήσετε το ψήσιμο πρέπει να είστε σίγουροι πως η σχάρα είναι καθαρή. Το καθάρισμα γίνεται πιο έυκολο όταν η σχάρα είναι ζεστή. Μπορείτε να την τρίψετε με μια συρμάτινη βούρτσα και αφού έχει καθαριστεί καλά να την σκουπίσετε με ένα λαδωμένο χαρτί.
  3. Ζύμωμα κιμά: Πολύ σημαντικό είναι και το ζύμωμα του κιμά. Προσθέστε τα υλικά που αγαπάτε και ζυμώστε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Αποφύγετε το υπερβολικό ζύμωμα γιατί το κρέας γίνεται σκληρό.
  4. Μέγεθος ψωμιού : Είναι καλό να έχετε υπόψη σας πως το μπιφτέκι πρέπει να είναι 2,5 εκατοστά πιο φαρδύ από τα ψωμάκια. Οπότε επιλέξτε το σωστό μέγεθος ψωμιού για να επιτύχετε την ιδανική αναλογία.
  5. Σφιχτά μπιφτέκια :Όταν βάλετε τα μπιφτέκια στην σχάρα αφήστε τα να ψηθούν σιγά σιγά και μην το ζορίζετε γυρνώντας τα συνέχεια για να ψηθούν πιο γρήγορα. Ένα ακόμη λάθος είναι η πίεση με την σπάτουλα, διότι αυτή η κίνηση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να φεύγουν οι χυμοί και το μπιφτέκι να γίνεται στεγνό.
  6. Τυρί : Συνήθως προσθέτετε το τυρί ωμό στο burger με αποτέλεσμα να μην λιώνει αρκετά. Θυμηθείτε πως πρέπει να βάλετε τη φέτα του τυριού πάνω στο μπιφτέκι την ώρα που αυτό ψήνεται, για 1-2 λεπτά.

 

Και αν το ψήσιμο στις κλασικές ψησταριές με τα κάρβουνα σας φαίνεται δύσκολο και χρονοβόρο, σας προτείνουμε την ψησταριά ΘΑΥΜΑ από την εταιρεία Μανούσος Κλαπάκης. Η οποία ενώ λειτουργεί με ρεύμα δίνει το ίδιο αποτέλεσμα και την ίδια γεύση με αυτή στα κάρβουνα, χωρίς καπνούς και βρωμιά και με μεγαλύτερη ταχύτητα.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.