Συμβουλές για την προστασία του δέρματος το καλοκαίρι

0

Αντιμετωπίστε σωστά την έκθεση στον ήλιο ακολουθώντας 6 απλά καλοκαιρινά tips!

1. Κάντε απολέπιση για καθαρότερο και πιο λείο δέρμα

Τι κάνει: Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά υπολείμματα δέρματος βελτιώνοντας την ενυδάτωση που προσφέρουν οι κρέμες.

Πότε: Κάντε απολέπιση το πρωί πριν την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας, αντηλιακού και μακιγιάζ. Συμβουλή: Το μακιγιάζ θα διαρκεί περισσότερο σε απολεπισμένο δέρμα!

Μην ξεχνάτε: Αφού ολοκληρωθεί η απολέπιση, απλώστε ενυδατική κρέμα για να σφραγίσετε την υγρασία και πάντα προστατέψτε το πρόσφατα απολεπισμένο δέρμα με αντηλιακό.

2. Κρατήστε το δέρμα ενυδατωμένο

Πώς: Αναβαθμίστε το επίπεδο ενυδάτωσης με εντατικές μάσκες. Ιδανικά εφαρμόζονται μία έως δύο φορές την εβδομάδα. Λίγες σταγόνες booster στην ενυδατική κρέμα σας, χαρίζουν τόνωση και φωτεινότητα στο δέρμα. Τα Toners είναι μια δροσιστική ενυδατική κρέμα, που εξισορροπήσει το πορώδες του δέρματος.

3. Γίνεται φίλοι με το νερό

Γιατί: Υψηλότερες θερμοκρασίες και περισσότερος χρόνος σε εξωτερικούς χώρους οδηγεί σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους και ζαλάδες!

Τι μπορείτε να κάνετε: Οκτώ ποτήρια νερού κάθε μέρα συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας του σώματος και του δέρματος και βοηθούν στην αποτοξίνωση. Συμβουλή: Εάν πίνετε ποτά που περιέχουν καφεΐνη, πρέπει να τριπλασιάσετε την ποσότητα νερού που πίνετε!

4. Σε περίπτωση αμφιβολίας, εφαρμόστε (και ξανά εφαρμόστε!)

Γιατί: Δεν αρκεί απλά να εφαρμόζετε το αντηλιακό: πρέπει να εφαρμόζετε αρκετή ποσότητα και συχνά. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αντηλιακό όλες τις ώρες της ημέρας.

Πόσο συχνά: Επαναλάβετε κάθε δύο ώρες. Συμβουλή: Αποφύγετε το μεσημεριανό ήλιο.

Μπόνους: Οι σημερινοί εξελιγμένοι τύποι σάς επιτρέπουν να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για το δικό σας δέρμα.

5. Καθαρίστε σωστά το δέρμα που έχει εκτεθεί στον ήλιο

Ξεχάσατε το αντηλιακό, δεν εφαρμόσατε αρκετή ποσότητα ή έχετε καεί από τον ήλιο;

Τι θα ακολουθήσει: Δυστυχώς, η ζημιά έγινε, αλλά δεν πρέπει να υποφέρετε από τον πόνο! Υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της απολέπισης και στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής.

Πρόληψη: Ένα ηλιακό έγκαυμα διπλασιάζει τον κίνδυνο μελανώματος. Θυμηθείτε να κάνετε μια ετήσια δερματική εξέταση ώστε ο δερματολόγος σας να ανιχνεύσετε έγκαιρα προειδοποιητικά σημάδια καρκινωμάτων και μελανώματος. Ελέγξτε για οποιαδήποτε αλλαγή στο δέρματος.

6. Θεραπεύστε τις ζημιές από τον ήλιο

Τι προκαλεί βλάβη στο δέρμα: Το υπεριώδες φως προκαλεί φωτογήρανση με τη μορφή καφέ κηλίδων, χονδροειδούς δέρματος και ρυτίδων, είτε έχετε κάψει το δέρμα σας είτε όχι. Όταν το φως του ήλιου έρχεται σε επαφή με το δέρμα, προκύπτει μια σειρά βλαβών που επηρεάζουν την ανάπτυξη υγιούς κυττάρου και τη διέγερση των ενζύμων που καταστρέφουν το κολλαγόνο.

Τι να κάνετε: Το μαύρισμα μπορεί να είναι μια δημοφιλής καλοκαιρινή συνήθεια, αλλά μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα προϊόντα που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία και προλαμβάνουν την φωτογήρανση.

Leave A Reply

Your email address will not be published.