Πείτε αντίο στης ευρυαγγείες με την σκληροθεραπεία

υπέροχα πόδια
0

Η ευρυαγγείες στα πόδια είναι μια πολύ συχνή πάθηση που ταλαιπωρεί συνήθως τις γυναίκες μετά τα σαράντα. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, επηρεάζει και την ποιότητα ζωής του ασθενή, αφού συνοδεύεται από συμπτώματα όπως πρήξιμο, κράμπες, πόνο, αίσθημα βάρους. Μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος αντιμετώπισής τους είναι η σκληροθεραπεία.

Λίγα λόγια για τη μέθοδο της σκληροθεραπείας

Μέθοδος σκληροθεραπείας
Μέθοδος σκληροθεραπείας

Η σκληροθεραπεία αποτελεί μια ασφαλή τεχνική που μπορεί να εξαφανίσει τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς. Περιλαμβάνει την ένεση αποστειρωμένου διαλύματος μιας σκληρυντικής ουσίας μέσω πολύ λεπτής βελόνας στην φλέβα. Πρόκειται για μία ανώδυνη διαδικασία γι΄ αυτό και δεν χρειάζεται αναισθησία.
Το διάλυμα που εγχέεται στη φλέβα, προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στα τοιχώματά της, με στόχο να κολλήσουν μεταξύ τους και η φλέβα να κλείσει. Στη συνέχεια ο ίδιος ο οργανισμός του ασθενή απορροφά τη φλέβα μέσα σε λίγους μήνες.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Αριθμών συνεδριών
Αριθμών συνεδριών

Ανάλογα με το μέγεθος της βλάβης που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, καθορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών. Πριν από τη θεραπεία ο ασθενής θα κάνει ένα υπερηχογράφημα triplex στις φλέβες των κάτω άκρων, ώστε να καθοριστεί η έκταση του προβλήματος στις επιπολής και στις εν τω βάθει φλέβες. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου μισή ώρα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας τοποθετείται ελαστική επίδεση και κάλτσα κατά μήκος του άκρου για μια εβδομάδα.

Η σκληροθεραπεία πραγματοποιείται στο νοσοκομείο;

Σκληροθεραπεία
Σκληροθεραπεία

Κάθε σύγχρονος αγγειοχειρουργός στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να πραγματοποιήσει τη θεραπεία στο ιατρείο του.

 

 

 

 

 

 

Υπάρχουν επιπλοκές;

Επιπλοκές
Επιπλοκές

Δεν έχουν παρατηρηθεί σοβαρές επιπλοκές από την σκληροθεραπεία. Η πιο συχνή επιπλοκή είναι η εμφάνιση μια προσωρινής δυσχρωμίας κατά μήκος της φλέβας η οποία υποχωρεί μόνη της. Άλλωστε οι ευρυαγγείες είναι φλέβες που δεν λειτουργούν, άρα η αφαίρεσή τους δεν προκαλεί κάποια βλάβη αλλά βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα θεραπείας

Ευρυαγγείες στα πόδια πριν και μετά από την σκληροθεραπεία
Ευρυαγγείες στα πόδια πριν και μετά από την σκληροθεραπεία

Τα αποτελέσματα της επέμβασης στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άμεσα. Μετά από μερικές συνεδρίες η εμφάνιση των φλεβών βελτιώνεται αισθητά, ενώ οι ευρυαγγείες που απομακρύνθηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανίζονται ξανά.

Leave A Reply

Your email address will not be published.