Ο αποικισμός της «Μπλε Σελήνης» είναι ο κύριος στόχος του ιδρυτή της Amazon

πόλη ταξίδια στην σελήνη blue moon
0

O ιδρυτής της Amazon.com Τζεφ Μπέζος αποκάλυψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Διαστημικό Κέντρο Κέννεντι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, τα σχέδια του για το μέλλον της εταιρείας του ιδιωτικών διαστημόπλοιων Blue Origin.

Tzef Mpezos blue moon dream
Tzef Mpezos blue moon dream

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα TechRadar, ο Μπέζος μίλησε για τη δημιουργία αποικιών στη Σελήνη στο άμεσο μέλλον και μάλιστα με μικρότερο κόστος από ότι αρχικά υπολογίζονταν.

Όραμά του είναι αρχικά να δημιουργηθούν αποικίες στη Σελήνη και στη συνέχεια σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.

Ο Τζέφ Μπέζος έλαβε το πρώτο του βραβείο Buzz Aldrin Innovation και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Έχει έρθει η ώρα για την Αμερική να επιστρέψει στη Σελήνη και αυτή τη φορά να μείνει»!

«Πρέπει να χτίσουμε μόνιμους οικισμούς στη Σελήνη όπου θα μπορούμε να παίρνουμε νερό και ηλιακή ενέργεια.

Το σχέδιο της Blue Origin ονομάζεται Blue Moon (Μπλε Σελήνη) και αναφέρεται στην αποστολή φορτίων στη Σελήνη ώστε να κατασκευαστεί ρομποτικά ένας μόνιμος ανθρώπινος οικισμός.

blue origin rocket
blue origin rocket

Σύμφωνα με τον κύριο Μπέζο μέχρι σήμερα ο αποικισμός της Σελήνης ήταν πολύ δύσκολος γιατί ήταν πολύ δαπανηρός. Τώρα όμως με τους νέους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους της εταιρείας του, το κόστος θα είναι πολύ μικρό και θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα της ανθρωπότητας.
Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η εξερεύνηση και ο αποικισμός του ηλιακού μας συστήματος θα επέτρεπε σε τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο ανθρώπους να ζήσουν εκτός της Γης.

Leave A Reply

Your email address will not be published.