Τρεις καφέδες την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα

καφές dailymirror
0

Δύο νέες έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο Annals of Internal Medicine, έδειξαν ότι αν κάποιος καταναλώνει καθημερινά 3 καφέδες έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει παραπάνω από κάποιον που δεν το κάνει.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από 2 διαφορετικές ομάδες, όπου οι μεν πρώτοι ερεύνησαν 520.000 άτομα σε όλη την Ευρώπη και η δεύτερη ομάδα ερεύνησε 185.000 άτομα στην Αμερική.

Τα αποτελέσματα από τις δύο ομάδες ερευνητών ειδικότερα παρουσιάζουν ότι οι τακτικοί καταναλωτές καφέ (3 καφέδες την ημέρα)  είχαν χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη, λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακά προβλήματα και χαμηλότερα ποσοστά ορισμένων καρκίνων.

Παλαιότερες έρευνες υποστήριζαν ότι ο καφές βοηθάει στον πόνο στην μέση, στο Αλτσχάϊμερ και στην νόσο Πάρκινσον.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Η USC καθηγήτρια Veronica Wendy Setiawan ανέφερε στο CNN.

Εξετάσαμε πολλές χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου ο τρόπος με τον οποίο ο πληθυσμός πίνει καφέ και προετοιμάζει τον καφέ είναι εντελώς διαφορετικός. Ο κάθε άνθρωπος είχε διαφορετικό τρόπο ζωής, διατροφικές συνήθειες και ευαισθησίες.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτοί όσοι έπιναν πάνω από τέσσερα φλιτζάνια καφέ τη μέρα, φαίνεται να παρουσιάζουν 18% μικρότερο ρίσκο πρόωρου θανάτου μέσα στα 16 χρόνια που παρακολούθησης.

Leave A Reply

Your email address will not be published.