Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μεταμορφώθηκε σε έναν καταπράσινο παράδεισο 4.500 τ.μ

0

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ παρουσιάζει τον σπουδαίο σύγχρονο καλλιτέχνη Adrián Villar Rojas, για πρώτη φορά σε αρχαιολογικό χώρο, σε μια μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση, η οποία απλώνεται σε ολόκληρη την έκταση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το The Theater of Disappearance είναι μια μεγάλη in situ εικαστική εγκατάσταση που καλύπτει μια έκταση 4.500 τετραγωνικών μέτρων, στον Λόφο των Νυμφών και το χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δημιουργώντας ένα καινούργιο περιβάλλον, ένα απρόβλεπτο σύμπαν, με πολλαπλές αναφορές στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Η έκθεση είναι μια νέα ανάθεση του ΝΕΟΝ στον αργεντινό καλλιτέχνη και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί μέρος της στρατηγικής του ΝΕΟΝ να ενεργοποιεί ιστορικούς χώρους της πόλης συνδέοντάς τους δημιουργικά με τον σύγχρονο πολιτισμό, με πολιτιστικά γεγονότα ανοιχτά στο ευρύ κοινό.

The Theater of Disappearance
Λόφος των Νυμφών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
1η Ιουνίου – 24 Σεπτεμβρίου 2017
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη-Κυριακή 11.00-21.00
Είσοδος ελεύθερη
Λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους και της εγκατάστασης, προτείνεται η επιλογή flat ή αθλητικών υποδημάτων.
Η πρόσβαση στο Λόφο Νυμφών είναι δυνατή μέσω της οδού Αποστόλου Παύλου. Κοντινότεροι σταθμοί Μετρό: Θησείο, Ακρόπολη, Μοναστηράκι.
Περισσότερες πληροφορίες στο neon.org.gr

Leave A Reply

Your email address will not be published.