Ξέρετε την νέα “μόδα” με όνομα Stealthing;

stealthing dailymirror
0

Με την λέξη Stealthing ορίζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ο άνδρας αφαιρεί το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ, χωρίς να πάρει τη συγκατάθεση της συντρόφου του.

Αυτό στην Ελλάδα έγινε γνωστό μέσα από μια αμερικανική έρευνα σύμφωνα με την οποία η επικίνδυνη αυτή πρακτική έχει αρχίσει να γίνεται «μόδα».

Η υπεύθυνη της έρευνας (δημοσιεύθηκε στο Columbia Journal of Gender and Law) Alexandra Brodsky, διαπίστωσε στα πλαίσια εκατοντάδων συνεντεύξεων με άτομα που είναι σεξουαλικώς ενεργά, ότι το φαινόμενο αυτό ολοένα και αυξάνεται.

Πιο συγκεκριμένα δεκάδες γυναίκες θύματα, επικοινωνούν μαζί της καθημερινά για να δηλώσουν το περιστατικό, μάλιστα κάποιες από αυτές δεν ξέρουν ούτε πώς να το περιγράψουν, αλλά και ούτε πώς να το αντιμετωπίσουν.

Οι γυναίκες αυτές κινδυνεύουν από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, HIV, AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς επίσης αντιμετωπίζουν και τα ίδια συναισθήματα ντροπής και σύγχυσης με τα άτομα που έχουν πέσει θύματα άλλου είδους σεξουαλικής επίθεσης.

Τον Ιανουάριο του 2017 ένας άνδρας στην Ελβετία είχε καταδικαστεί για βιασμό ακριβώς επειδή αφαίρεσε το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς τη συγκατάθεσή της γυναίκας.

Με νομικούς όρους, εάν κάποιος συμφωνήσει να κάνει σεξ με προφυλακτικό, αλλά στη συνέχεια το αφαιρέσει, χωρίς να ενημερώσει, τότε το άλλο άτομο στην ουσία κάνει σεξ χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Ότι πλέον μιλάμε για βιασμό.

Στόχος της έρευνας της Brodksy είναι οι γυναίκες θύματα να κυνηγήσουν δικαστικά το άτομο που τις υπέβαλε στο «stealthing», αλλά και να τους προσφέρει ένα βήμα από το οποίο να μπορούν να κατανοήσουν αυτό που έγινε και φυσικά να μιλήσουν ανοιχτά.

Μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορέσουμε στο μέλλον να στοχοποιήσουμε και εμποδίσουμε τις απαράδεκτες «τάσεις» που πολλές φορές απλώς θεωρούνται «ατυχήματα» και «κακό σεξ», συχνά και από τις ίδιες τις γυναίκες, καθώς ντρέπονται πως εάν μιλήσουν για αυτό είτε θα κατηγορηθούν είτε απλά θα θεωρηθούν υστερικές.

Leave A Reply

Your email address will not be published.